Lori Bergerak Sendiri,Rempuh 2 Buah Kedai

Assalamualaikum.Segamat: Sebuah lori tanpa muatan yang dipercayai mengalami kerosakan brek bergerak sendiri ke depan sebelum merempuh dua kedai di Jalan Gemas Baru di sini, semalam.


Dalam kejadian jam 11 pagi itu, kedua-dua kedai berkenaan rosak, namun tiada kemalangan jiwa atau kecederaan dilaporkan.

Pemandu lori yang hanya dikenali sebagai Man, berusia50-an berkata, kenderaan berat berkenaan kerap dihantar untuk pemeriksaan berkala di Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (PUSPAKOM).“Saya memberhentikan lori di depan kedai serbaneka untuk membeli air dan baru beberapa langkah, saya terdengar dentuman.

“Saya menoleh dan mendapati lori merempuh dua kedai menyebabkan struktur premis berkenaan rosak,” katanya.

Sementara itu, pemilik kedai berkenaan Hong Choi Woon, 46, berkata, ketika kejadian, dia belum memulakan perniagaan.


“Saya dimaklumkan rakan berkaitan kejadian dan bergegas ke lokasi untuk melihat apa yang berlaku.

“Kerugian akibat kejadian membabitkan kerusi, peralatan elektrik serta barangan jualan. Bagaimanapun, apa yang menyedihkan, bangunan lama ini yang diwarisi keluarga rosak teruk,” katanya.


Heikkk. Kesiannya la . bangunan tu di warisi keluarga lagi tu . :'( conform mengais nehh . sedih nya tu . kuatkan semangat ahhh Hong choi woon. lol susah nak sebut nama dia . JAGALAH KESELAMATAN ANDASumber Lyssa,Hmetro


Kbaiii. Assalamualaikum. chauu . < ; 

No comments: