Ramadhan, dont leave us!


Huhuhuhuhuhu. Berapa hari lagi Ramadhan akan tinggalkan kita. :'( /cries
Kurang daripada 7 hari lagiiiii. 


Salam, #harini entry simple jerrrrrzx.

Percubaan UPSR+Ramadhan+Raya

Assalamualaikum. Hai!
Selamat berpuasa semua~ Penjam celik pejam celik, 22 Ramadhan sudah, masih menunggu kehadiran malam lailatul Qadar, nda tau sudah limpas, or belum. Jom tambah amalan dengan Kilamulail , baca Alquran dan berzikir.  Uhuk uhuk.

Good luck untuk yang tengah menghadapi exam, trial pmr, and upsr. okkkayy. Sekarang Sabah tengah Trial UPSR, kann? Labuan sudah minggu lepas. Annnnd, keputusan sayaaaaaa, bolehla~ Memuaskan. Cuma paper Sains ja lagi belum dapat, doa doakan dapat A okayyy, paper 1 sains, sudah tau. Sy dapat 25/30. -.- Soooooooooooooooooooooooooooooo bad. Huhuhuhu, 10 markah sudah hilang. untuk dapat A, sekurang kurangnya 10markah ja hilang dekat paper 2. -_- Tapiiii, SAYA, KHAIRUNNISA' BINTI SOPIAN AMATLAH LEMAH SAINS. 'Amat' Hmmmm, tidak lah amat sangat. Hehehe. Hmm, keputusan Bm pemahaman, BM penulisan, Bahasa English, Mathematic boleh lah, memuaskan. Dapat A :3 yey! 1 more~ 1 more~ Science, come to mama~ give your mom an A pliishhh. Hahaha. Soalan english not too hard, not too easy. xD Mathematic... Kemarin sy pigi turun bawah, then lambat masuk kelas sbb habis dari tadarus kan. Cikgu suruh berbaris di luar v.v Apa salah kami, cikgu mathematic. Hahaha, lepastu di surh masuk ambil paper Maths, Dapat 73!????? Sedihhhh sudaaaaa tuuu. Terus kena rotan tangan. Waduh waduh, nda sakit pun, sikit ja sakitnya :b Blueekk, hahaha.
And besoknya, masa buat pembetulan, sya kena tambah 2 markah sbb ada pembetulan so, dapat 75 lah. Saya amat tidak berpuas hati, so saya kira kira balik markah MT, dapat 85. And I was like.. HUHH???
Sebelum ni, markah paper 1 (MT) 51, so saya tambah 51+32=83. Then saya pikirrr pikirr pikirr, ceana dapat 73? Jadi 3 kan dekat dengan 2, so cuba tambah 51+22= 73! BINGOO!! Nampak sudah cikgu salah kira. Lepastu aku bagitau yana a.k.a kawan rapat sya, haha. Then kami pegi depan dengan rasa nda malu nya, dengan bisingnya, dengan ragu ragunya, dengan segala macam entah apa yang saya ckp ni, hahahahaa. terus tanya ..
Me : sigu , cemana mau kira markah Maths? Paper 1 tambah paper 2 ka?
Sigu : Ya la.Me : Tadi aku tambah paper 1 and paper 2 ku, dapat 85 sigu.
Sigu : Ya la tuuuu.
Me : Ainahh, nda pecaya nah. *bagi paper 1*
Sigu :  Dua dua ba bagi!
Me : *Berlari pigi meja then ambil kertas dua yang sudah kuyak* Nah, cuba cigu tambah.
Sigu : *tambah laju laju darab segala macam kira balik* *Dapat jawapan 85*
Me : NAHHHHH! Sigu *teriak dkt yana*  sigu sudah rotan tanganku kemarin, hahaha.
Sigu :  Alhamdulillah, 3 orang A mt. *Senyum senyum cover malu sbb salah kira*

HAHA! Alhamdulillah, gila gembira terlampau sudah ni. xD Tahun ni first time dapat MT A ok.

Daaaaaaaaaaaaaaan, OMG HARI RABU SUDAH NI KAN. BERAPA HARI LAGI CUTI??? 2! Khamis and jummat. SABTU, AHAD, ISNIN, SELASA HINGGGGA HABIS RAYA CUTI.
8 haribulan raya sudah~ ( tidak pasti, tinguk anak bulan dulu. Tema baju raya tahun ni apa? Tiada tema, hahaha. tapi jubah, perempuan hitam. Hehe :3  Tapi harap-harap muat sebab Abi beli di Mekah. Faham-fahamlah kalau Abi yang beli, biasanya kalau bapa ni bukan tau saiz anak. Kalau umi baru tau sbb size kami sama juga. Hahahaha~ So, nanti tyme raya saya tangkap gambar BANYAK BANYAK then upload blog, InsyaAllah, kalau ada masa dan rajin. Sebab, lepas cuti raya terus TRIAL UPSRA. And 2 minggu, terus UPSR. OMG Ya Allah, harap harap dapat jawab dengan tenang dan soalannya senanh. Amin. x)

Okay, byee! :* Assalamualaikum. Love u all hahah :p ♡

Im back

Assalamualaikum! HAI.

So I'm back. Berhabuk sudah ni blog. hew2. So, minggu depan TRIAL. Hmmmmmmm, malas mau belajar. Tapi mau dapat 5A. How can, how can? :b Anyone here mahir Science, Bi, and Maths? Teach me!
Mata pelajaran yang sy lemah. >>>>>|SCIENCE|<<<<<<
Ok. I hate science. -.- Paling benci soalan tentang gerhana, penyejatan dan golongannya and yang tentang makanan perpasturan semua tu. Ha, tinguk. Eja pun nda pandai. =3= For me, it is really really reaaaaaaallyyyy hard !

Hmmm, keputusan Peperiksaan Penggal Pertama. Not that bad, not that good. Dapat number lima. :(
Ish, at least meningkat. =) tapi dapat 1 A ja. Hue hue hue /kraii.
Tu pun penulisan. 80. Hiiiiiish, saya sangat tidak berpuas hati! Sangat-sangat tidak berpuas hati.

Masa kelas tambahan pun, BM pemahaman macam keputusan kelas nombor dua. Bukan hina kah apa, tapi hish! Bila cikgu cakap " Siapa dapat 32 kebawah berdiri." Masa mau berdiri *toleh kanan *toleh kiri.
Sikit ja. Ok maybe dorang menipu. ( cehh. )  1 Mark to get A ok. 31 =w=

Bi pula, mesti ada lupa satu perkataan. Contoh, " There are many people at the small playground doing their own activities. " Pastu cikgu betulkan, " There are many people at the small playground and they are doing their own activities. " Kesalahan sikit, terus dapat 5 Marks. Ada tertinggal while lah, apa lah. Kalau BI paling sy lemah bahagian ( c ). Buat karangan. Susah gila oh. Bagi yang Genius tu senang lah, bagi sy yang .. errr.. errr. Susah ok susah. =o=  Past tense lagi, keliru dengan penggunaan -ing kalau dalam cerita tu, dia tengah memasak. Contoh : Amin take care of her sister while his mother was cooking. Ok english beterabur kan? I know-iknow >:

Maths, nda pandai topic last tu and pasal perimeter perimeter bagai =u=

Tolong doakan saya untuk dapat 5A please, please, please. Cepat tadah tangan, baca ni. :b " Ya Allah, mudah-mudahan adik Khairunnisa' dapat keputusan yang cemerlang dalam UPSR dan UPSRA. Amin ya robbal alamin. "  Ok ssudah ?????????? good :p Hahaha xD

bye, Assalamualaikum. See you soon lol..