Percubaan UPSR+Ramadhan+Raya

Assalamualaikum. Hai!
Selamat berpuasa semua~ Penjam celik pejam celik, 22 Ramadhan sudah, masih menunggu kehadiran malam lailatul Qadar, nda tau sudah limpas, or belum. Jom tambah amalan dengan Kilamulail , baca Alquran dan berzikir.  Uhuk uhuk.

Good luck untuk yang tengah menghadapi exam, trial pmr, and upsr. okkkayy. Sekarang Sabah tengah Trial UPSR, kann? Labuan sudah minggu lepas. Annnnd, keputusan sayaaaaaa, bolehla~ Memuaskan. Cuma paper Sains ja lagi belum dapat, doa doakan dapat A okayyy, paper 1 sains, sudah tau. Sy dapat 25/30. -.- Soooooooooooooooooooooooooooooo bad. Huhuhuhu, 10 markah sudah hilang. untuk dapat A, sekurang kurangnya 10markah ja hilang dekat paper 2. -_- Tapiiii, SAYA, KHAIRUNNISA' BINTI SOPIAN AMATLAH LEMAH SAINS. 'Amat' Hmmmm, tidak lah amat sangat. Hehehe. Hmm, keputusan Bm pemahaman, BM penulisan, Bahasa English, Mathematic boleh lah, memuaskan. Dapat A :3 yey! 1 more~ 1 more~ Science, come to mama~ give your mom an A pliishhh. Hahaha. Soalan english not too hard, not too easy. xD Mathematic... Kemarin sy pigi turun bawah, then lambat masuk kelas sbb habis dari tadarus kan. Cikgu suruh berbaris di luar v.v Apa salah kami, cikgu mathematic. Hahaha, lepastu di surh masuk ambil paper Maths, Dapat 73!????? Sedihhhh sudaaaaa tuuu. Terus kena rotan tangan. Waduh waduh, nda sakit pun, sikit ja sakitnya :b Blueekk, hahaha.
And besoknya, masa buat pembetulan, sya kena tambah 2 markah sbb ada pembetulan so, dapat 75 lah. Saya amat tidak berpuas hati, so saya kira kira balik markah MT, dapat 85. And I was like.. HUHH???
Sebelum ni, markah paper 1 (MT) 51, so saya tambah 51+32=83. Then saya pikirrr pikirr pikirr, ceana dapat 73? Jadi 3 kan dekat dengan 2, so cuba tambah 51+22= 73! BINGOO!! Nampak sudah cikgu salah kira. Lepastu aku bagitau yana a.k.a kawan rapat sya, haha. Then kami pegi depan dengan rasa nda malu nya, dengan bisingnya, dengan ragu ragunya, dengan segala macam entah apa yang saya ckp ni, hahahahaa. terus tanya ..
Me : sigu , cemana mau kira markah Maths? Paper 1 tambah paper 2 ka?
Sigu : Ya la.Me : Tadi aku tambah paper 1 and paper 2 ku, dapat 85 sigu.
Sigu : Ya la tuuuu.
Me : Ainahh, nda pecaya nah. *bagi paper 1*
Sigu :  Dua dua ba bagi!
Me : *Berlari pigi meja then ambil kertas dua yang sudah kuyak* Nah, cuba cigu tambah.
Sigu : *tambah laju laju darab segala macam kira balik* *Dapat jawapan 85*
Me : NAHHHHH! Sigu *teriak dkt yana*  sigu sudah rotan tanganku kemarin, hahaha.
Sigu :  Alhamdulillah, 3 orang A mt. *Senyum senyum cover malu sbb salah kira*

HAHA! Alhamdulillah, gila gembira terlampau sudah ni. xD Tahun ni first time dapat MT A ok.

Daaaaaaaaaaaaaaan, OMG HARI RABU SUDAH NI KAN. BERAPA HARI LAGI CUTI??? 2! Khamis and jummat. SABTU, AHAD, ISNIN, SELASA HINGGGGA HABIS RAYA CUTI.
8 haribulan raya sudah~ ( tidak pasti, tinguk anak bulan dulu. Tema baju raya tahun ni apa? Tiada tema, hahaha. tapi jubah, perempuan hitam. Hehe :3  Tapi harap-harap muat sebab Abi beli di Mekah. Faham-fahamlah kalau Abi yang beli, biasanya kalau bapa ni bukan tau saiz anak. Kalau umi baru tau sbb size kami sama juga. Hahahaha~ So, nanti tyme raya saya tangkap gambar BANYAK BANYAK then upload blog, InsyaAllah, kalau ada masa dan rajin. Sebab, lepas cuti raya terus TRIAL UPSRA. And 2 minggu, terus UPSR. OMG Ya Allah, harap harap dapat jawab dengan tenang dan soalannya senanh. Amin. x)

Okay, byee! :* Assalamualaikum. Love u all hahah :p ♡

No comments: